نخود در طب ایرانی جزو مفردات کثیرالغذا است، یعنی با خوردن آن، مواد مغذی و ریزمغذی زیادی به بدن انسان میرسد، پس غذای بسیارخوبی بهویژه برای سرد مزاجان است.
نخود در طب ایرانی جزو مفردات کثیرالغذا است، یعنی با خوردن آن، مواد مغذی و ریزمغذی زیادی به بدن انسان میرسد، پس غذای بسیارخوبی بهویژه برای سردمزاجان است.
نخود برای چه کسانی بهطور ویژه سودمند است؟
۱. کودکانی که دچار ضعف و لاغری هستند (اشتهاآور)
۲. دانشجویان و افرادی که وقت محدود دارند (به جای کنسرو و فستفود)
۳. سالمندان دچار پوکی استخوان، اسپاسم و مشکلات عضلانی
۴. بانوان باردار و مادران شیرده (تقویت قوا و افزایش شیر)
۵. آقایان و بانوان دچار ضعف قوای جنسی
۶. افراد کمخون و دچار ریزش مو
۷. بیماران با ضعف و خستگیهای مفرط
۸. افراد دچار یبوست و ضعف رودهها
۹. افراد چاق که مشکلات کبدی دارند
برای گرفتن نفخ نخود، علاوه بر ۱۲ ساعت خیساندن آن، میتوانید آن را همراه کمی زیره بخیسانید. اگر با این کار، باز هم نفخ نخود آزارتانمیدهد، میتوانید آن را کمی تفتدهید و از زیرهسبز، نمک و پودر خردل به عنوان مصلح نخود بهرهببرید.
دکتر بهنام
استفاده با ذکر منبع بلامانع است.
زمان افزایش دانش و آگاهی ما در ارتباط با غذاها و کیفیت زندگیست. در این بخش مقالاتی در حوزه سلامت و زیبایی در قالب طب مکمل سنتی ایرانی و چینی ارائه میشود.