جایگاه بلند سبزی خوردن در سفره ایرانی

سبزی خوردن از مزیت های سفره ایرانی است. در یک بشقاب سبزی خوردن، گیاه‌های مختلفی با ویژگی‌های مختلف حضور دارند ولی تقریبا همه آن‌ها اشتها‌آور و مقوی گوارش‌اند.

سبزی خوردن

جایگاه بلند سبزی خوردن در سفره ایرانی

سبزی خوردن از مزیت های سفره ایرانی است. در یک بشقاب سبزی خوردن، گیاه‌های مختلفی با ویژگی‌های مختلف حضور دارند ولی تقریبا همه آن‌ها اشتها‌آور و مقوی گوارش‌اند. 


در این میان بیشترین توصیه به مصرف ریحان و نعنا است که به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک شایانی می‌کنند.
البته افرادی که ترش می‌کنند باید از زیاد خوردن نعنا پرهیز کنند چون می‌تواند موجب تشدید ریفلاکس شود.

  
در رده دوم سبزی‌ها ، جعفری و گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد تعادل در گرمی و سردی سبزی خوردن و تقویت گوارش می‌شوند و مرزه و ترخون نیز به خاطر مزه تند و تیزشان و مزاج خیلی گرم و خشکشان در رده سوم قرار می‌گیرند. 


برخی سبزی ها مانند تره و تربچه، نفاخ‌اند که باید کمتر استفاده شوند. ترخون و تره نیز در مصرف زیاد مشکل زا هستند. 

بیشتر سبزی‌ها بجز گشنیز گرم هستند، خرفه نیز که متاسفانه امروزه فراموش شده، سرد و تر است و موجب کاهش عطش و ایجاد تعادل در سبزی خوردن‌ها می‌شود و به ویژه برای گرم و خشک‌ها ایده‌آل است. 


نکته: حجم سبزی خوردن در هر وعده باید معقول باشد و گرنه به عکس، گوارش را دچار اختلال می‌کند.

دکتر بهنام
استفاده با ذکر منبع بلامانع است.

سبزی خوردن در سفره ایرانی

دانستنی‌های طب مکمل

زمان افزایش دانش و آگاهی ما در ارتباط با غذاها و کیفیت زندگیست. در این بخش مقالاتی در حوزه سلامت و زیبایی در قالب طب مکمل سنتی ایرانی و چینی ارائه می‌شود.

کلینیک دکتر بهنام

کلینیک سلامت و زیبایی دکتر بهنام، درمان بسیاری از بیماری‌ها با طب سنتی و سوزنی و زیبایی طبیعی با درمان‌های مکمل

شبکه‌های اجتماعی