سبزی خوردن از مزیت های سفره ایرانی است. در یک بشقاب سبزی خوردن، گیاههای مختلفی با ویژگیهای مختلف حضور دارند ولی تقریبا همه آنها اشتهاآور و مقوی گوارشاند.
سبزی خوردن از مزیت های سفره ایرانی است. در یک بشقاب سبزی خوردن، گیاههای مختلفی با ویژگیهای مختلف حضور دارند ولی تقریبا همه آنها اشتهاآور و مقوی گوارشاند.
در این میان بیشترین توصیه به مصرف ریحان و نعنا است که به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک شایانی میکنند.
البته افرادی که ترش میکنند باید از زیاد خوردن نعنا پرهیز کنند چون میتواند موجب تشدید ریفلاکس شود.
در رده دوم سبزیها ، جعفری و گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد تعادل در گرمی و سردی سبزی خوردن و تقویت گوارش میشوند و مرزه و ترخون نیز به خاطر مزه تند و تیزشان و مزاج خیلی گرم و خشکشان در رده سوم قرار میگیرند.
برخی سبزی ها مانند تره و تربچه، نفاخاند که باید کمتر استفاده شوند. ترخون و تره نیز در مصرف زیاد مشکل زا هستند.
بیشتر سبزیها بجز گشنیز گرم هستند، خرفه نیز که متاسفانه امروزه فراموش شده، سرد و تر است و موجب کاهش عطش و ایجاد تعادل در سبزی خوردنها میشود و به ویژه برای گرم و خشکها ایدهآل است.
نکته: حجم سبزی خوردن در هر وعده باید معقول باشد و گرنه به عکس، گوارش را دچار اختلال میکند.
دکتر بهنام
استفاده با ذکر منبع بلامانع است.
زمان افزایش دانش و آگاهی ما در ارتباط با غذاها و کیفیت زندگیست. در این بخش مقالاتی در حوزه سلامت و زیبایی در قالب طب مکمل سنتی ایرانی و چینی ارائه میشود.