چرخه زانگ فو یا ساعت ارگان های بدن در طب چینی

در تئوری طب چینی ساعت بدن به دوازده بخش دو ساعته تقسیم می‌شود. بر اساس این ساعت‌ها می‌توان بیماری‌ها را تشخیص داد و حتی در درمان بیماری‌های ارگان‌ها از آن‌ها استفاده کرد.

ساعت زانگ فو

چرخه ساعت‌های زانگ فو یا ساعت ارگان های بدن در طب چینی

در تئوری طب چینی ساعت بدن به دوازده بخش دو ساعته تقسیم می‌شود. بر اساس این ساعت‌ها می‌توان بیماری‌ها را تشخیص داد و حتی در درمان بیماری‌های ارگان‌ها از آن‌ها استفاده کرد. 

برای مثال اگر فردی بین ساعت 3 تا 5 صبح بیدار می شود و کلافه و بی قرار است، بر طبق این ساعت، این زمان فعالیت ریه است. پس تشخیص این خواهد بود که ریه درگیر است و نیازمند بررسی و درمان. 

 همچنین به عنوان مثالی دیگر، اگر در پایان روز کاری احساس درد در پشت یا سردرد و کمردرد داشتیم نشان می دهد که کلیه درگیر بوده و باید کلیه اصلاح شود. ساعت 5 تا 7 صبح نیز ساعت روده بزرگ است و زمان مناسبی برای این ارگان، که با حرکات دودی، سموم بدن را دفع کند. 

 در صورتی که هر یک از عضوها در زمان خود، به درستی کار نکنند، پیامد آن بیماری خواهد بود. این ساعت بیولوژیک در درمان بیماری‌ها بسیار کمک می‌کند، البته کار سخت‌تر ولی دقیق‌تر می شود. 

ساعت 11 صبح تا 1 بعد از ظهر زمان مناسبی برای کارکرد قلب است و خون و مواد غذایی به تمام بدن فرستاده می‌شود. در این زمان می‌توان ناهار میل کرد که حتما توصیه شده که ناهار غذای سبک و کم حجم باشه، مثلا تکه‌ای گوشت پخته کافی و مفید است. یک فنجان کوچک چای در این زمان کمک کننده است. در صورت پرخوری و خوردن غذاهای متنوع، قطعا به سمت بیماری خواهیم رفت و یک عدم توازن و دیس هارمونی اتفاق می افتد که یکی از مهمترین این دیس هارمونی‌ها کبد چرب است. 

 
دکتر بهنام
استفاده با ذکر منبع بلامانع است.

ساعت بدن در طب چینی

دانستنی‌های طب مکمل

زمان افزایش دانش و آگاهی ما در ارتباط با غذاها و کیفیت زندگیست. در این بخش مقالاتی در حوزه سلامت و زیبایی در قالب طب مکمل سنتی ایرانی و چینی ارائه می‌شود.

کلینیک دکتر بهنام

کلینیک سلامت و زیبایی دکتر بهنام، درمان بسیاری از بیماری‌ها با طب سنتی و سوزنی و زیبایی طبیعی با درمان‌های مکمل

شبکه‌های اجتماعی